Ontkoppeld

Ontkoppeld (Neil Simon)

Vrijdag 3 december in De Harmonie in Vlaardingen


Bewerking en regie: Nelly den Breems

Zes vrolijke vriendinnen, Olga, Fleur, Silvia, Nicky, Renee en Vera, die wekelijks bij elkaar komen om een potje Triviant te spelen. Niks bijzonders, zou je denken. Maar het wordt anders als Fleur niet komt opdagen. Staan we aan het begin van een thriller… of toch niet?

De spanning loopt op en de sfeer wordt er niet beter op. Dan staat Fleur toch ineens voor de deur. Een zucht van verlichting gaat door het gezelschap. Fleur is door haar man het huis uitgezet en hij wil ook nog eens van haar scheiden.

Nieuwspresentatrice Olga biedt Fleur liefdevol onderdak aan. Maar de twee vriendinnen blijken elkaars regelrechte tegenpolen. Al snel is er sprake van een hilarisch huishouden dat letterlijk en figuurlijk op springen staat.

Alles wordt nog een slagje ingewikkelder als de twee – nu weer ‘vrijgezelle’ – vrouwen bezoek krijgen van twee mannelijke bewoners uit hun appartementencomplex. De uit Spanje afkomstige gebroeders Manolo en Jesus Costazuela doen hun uiterste best om bij de dames in de smaak te vallen.

Ontkoppeld, een zeer humoristisch toneelspel van Neil Simon, met gevatte dialogen en goede grappen.